pondelok 4. mája 2015

Raspberry cake with white chocolate

Ahojte! Pridávam vám sem osvedčený recept na jeden skutočne výborný koláč. Hodí sa takmer kamkoľvek, či už na rodinnú oslavu, party, piknik,... Zatiaľ sa mi osvedčil všade. Príprava veľa nezaberie a pečie sa len dvadsať minút! :)

Na spodok/vrch potrebujeme:

1 a pol hrnčeka špaldovej múky - polohrubej
štvrť hrnčeka krištáľového cukru
pol čajovej lyžičky prášku na pečenie
štipka soli
10 veľkých lyžíc masla
2 žĺtka
jedna veľká lyžica vody
biela čokoláda

Na malinovú plnku potrebujeme:
2 poháre mrazených alebo čerstvých malín
2 veľké lyžice citrónovej šťavy
2 veľké lyžice špaldovej múky - polohrubej
štvrť pohára krištáľového cukru
jedna čajová lyžica vanilkového extraktu alebo cukru


Postup:
V mise vymiešame múku. cukor, prášok na pečenie, soľ, žĺtka, maslo a vodu. Miešať cesto ručne je namáhavé, tak ak sa ponáhľate, odporúčam použiť mixér. Vznikne z toho jemne hrudkovitá sypká hmota.
V druhej mise si vymiešame maliny, šťavu, múku, cukor a vanilkový extrakt.
Plech vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme olejom.
Polovicu z korpusu rovnomerne vysypeme na plech. Následne polejeme plnkou ktorú potom posypeme zvyškom korpusu,
Bielu čokoládu môžeme nastrúhať teraz pred zapečením alebo po, je to len na vás. Ak ho chcete ale posypať teraz, odporúčam dať čokolády menej aby počas pečenia nepripiekla.


Pečieme 22 minút dokým vrch nebude zlatistý na 190C.



                                                                 Bon apetit! 

                                                                                                    Vaša Rosie

















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára